Sınıf eğitimi lisans programının misyonu, sınıf eğitiminin gerektirdiği bilimsel içerik, teknolojik ve pedagojik alan bilgisine sahip, çağdaş eğitim teknolojilerini ve uygulamalarını alanında etkili bir şekilde kullanabilen, kişisel ve mesleki etiğe uygun davranışlar sergileyerek öğrenciler için iyi bir yetişkin modeli oluşturabilen, çağdaş ve nitelikli öğretmenler ve araştırmacılar yetiştirmektir.

Sınıf eğitimi lisans programının vizyonu, öğretmen yetiştirme alanında evrensel değerler ışığında bilgi üreten, öğrencilere vereceği eğitimle ulusal ve uluslararası kalkınmaya katkıda bulunan, sınıf öğretmeni yetiştirmede güncel gelişmeleri takip eden ve araştırmalara katılan bir anabilim dalı olmaktır.

Sınıf eğitimi lisans programının amacı,

Türk Milli Eğitimi’nin genel ve özel amaçlarına uygun olan insan modelini yetiştirebilecek bilgi, donanım ve beceriye sahip,

Gelişimin en hızlı dönemlerinden biri olarak kabul edilen 7-11 yaş çocuklarının bilişsel, duyuşsal ve psikomotor gelişim özelliklerini iyi bilen.

Bu dönem çocukları ile iletişim kurabilen, öğrencilere yönelik ilgi, yetenek ve değer analizleri yapabilen,

Yerel değerleri benimseyen ve geliştiren; evrensel değerlere açık kamu ve özel sektörün ihtiyacı olan sınıf öğretmenleri yetiştirmektir.

05 Ekim 2023, Perşembe 63 kez görüntülendi