No Program Öğrenme Çıktıları: Bu programın başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
1 Okul öncesi eğitim ile ilgili kavramları ve kavramlar arası ilişkileri kavrar ve okul öncesi eğitim ile ilgili yeterli düzeyde alan bilgisine sahip olur.
2 Okul öncesi eğitim programı ve çocukların gelişim özelliklerine, bireysel farklılıklarına uygun öğretim strateji, yöntem ve teknikleri ile ölçme ve değerlendirme bilgisine sahip olur.
3 Okul öncesi eğitim ile ilgili güncel gelişmeleri takip eder ve alana özgü sorunların çözümüne yönelik öneriler geliştirir.
4 Okul öncesi dönemdeki çocukların gelişim özelliklerini, bireysel farklılıklarını ve okul öncesi eğitimin ilkelerini dikkate alarak öğretim strateji, yöntem ve tekniklerini uygular.
5 Okul öncesi dönemdeki çocukların gelişim özelliklerine uygun öğretim materyalleri tasarlar ve amacına uygun şekilde kullanır.
6 Özel gereksinimli çocukları yönlendirme ile ilgili gerekli bilgi ve becerilere sahip olur.
7 Okul öncesi dönemdeki çocukların gelişim özelliklerine, ilgi ve gereksinimlerine uygun eğitim ortamlarını düzenler.
8 Okul öncesi eğitime ilişkin bilimsel araştırmaları takip etmek için temel düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olur ve kullanır.
9 Yaşam boyu öğrenme gereksinimlerinin farkında olur ve bilgiye ulaşma yollarını etkili bir şekilde kullanır.
10 Toplumsal sorumluluk bilinci ile yaşadığı sosyal çevre için mesleki, kültürel, sosyal proje etkinlikleri planlar ve uygular.
11 Mesleki, bilimsel ve toplumsal etik değerlere uygun davranış gösterir, öğretmenlik mesleğine uygun davranış, tavır ve tutumlar ile topluma örnek olur.
12 Öğretmenlik mesleği ile ilgili hak, görev ve sorumluluklarının yer aldığı yasa, yönetmelik ve mevzuata uygun davranır.
13 Aileler ile etkili iletişim kurma becerilerine sahip olur ve aile eğitimi çalışmalarını planlar ve uygular.
14 Okul öncesi eğitimde çocuğu, öğretmeni ve programı değerlendirmek için farklı yöntem ve teknikleri kullanır.
15 Bireysel ve grup çalışmalarında almış olduğu görevleri etkili bir şekilde yerine getirir, kişisel ve mesleki açıdan kendini geliştirir.
05 Ekim 2023, Perşembe 51 kez görüntülendi